De enige echte Knirps De firma.

Tot op de dag van vandaag heeft het merk Knirps een grote aantrekkingskracht en is het zeer gewild. Met producten die innovatie, design en functie in perfecte harmonie presenteren, blijft Knirps zijn stempel drukken en zijn ondernemende karakter onderstrepen.

The only real Knirps - the company

De enige echte Knirps
De firma.

Tot op de dag van vandaag heeft het merk Knirps een grote aantrekkingskracht en is het zeer gewild. Met producten die innovatie, design en functie in perfecte harmonie presenteren, blijft Knirps zijn stempel drukken en zijn ondernemende karakter onderstrepen.

De uitvinder van de opvouwbare paraplu

Hans Haupt vond het moeilijk om zijn wandelstok en een paraplu tegelijk te dragen na een oorlogsverwonding die nog niet volledig genezen was, dus zocht hij naar een oplossing. Het resultaat?

De eerste paraplu met inklapbaar frame - hij paste perfect in zijn zak en was altijd bij de hand als het regende!

Omdat hij zo klein was, noemde hij hem natuurlijk zijn kleine "Knirps" - een "kleine jongen" - en daar komt de merknaam Knirps vandaan, aangezien Knirps in het Duits "kleine jongen" betekent.

Hans Haupt revolutioneerde de markt in 1928 met zijn opvouwbare zakparaplu. De eerste Knirps was geboren en een hele industrie stond op zijn kop.

In 1928 zag een bedrijf genaamd Bremshey & Co een groot potentieel voor een dergelijk product en hielp bij de productie van de eerste varianten van deze innovatieve zakparaplu. Dit was het begin van een nieuw tijdperk en modellen in verschillende maten, vormen en kleuren werden ontwikkeld.

Opvouwbare paraplu uitgevonden
Zwarte Knirps paraplu geschiedenis
Oudere Knirps damesparaplu's in wit met motieven
Knirps Dames Paraplu met patroon

De automatische paraplu, bijvoorbeeld, die in 1965 door Knirps werd uitgevonden, is nog steeds in gebruik over de hele wereld. Minstens zo populair is de met design bekroonde Knirps zakparaplu X1, tot op heden de kleinste "merkambassadeur" van het internationaal succesvolle merk Knirps. Naast de kwaliteitsstandaard op het hoogste niveau, die een constante productkwaliteit garandeert, is de voortdurende verdere ontwikkeling van het productassortiment een belangrijk onderdeel van de merkfilosofie.

In 2012 werd bijvoorbeeld "Travel Wear" geïntroduceerd, de all-weather kleding voor mannen en vrouwen die kan worden opgevouwen tot een handig, klein formaat, in 2013 gevolgd door de "Oasis" tuinparaplu collectie, die de red dot design award 2013 won. Zonder Knirps is het weer maar half zo leuk!

Er werden nieuwe en innovatieve materialen gebruikt en gewaagde ontwerpen gecreëerd, waarvan er vele de norm zetten voor paraplu's, zoals de eerste automatische versie in 1965 en in 2004 de nieuwe Knirps X1, de kleinste Knirps ooit.

Ontwikkeling van het Knirps-logo
Registratie van de merknaam Knirps
Eerste Knirps paraplu voor dames
Eerste Knirps paraplu's voor mannen
Eerste Knirps paraplu met duomatics
Introductie van XXL paraplu's
Octrooiaanvraag Knirps paraplu
Octrooiaanvraag Knirps Duomatic
Paraplu Knirps X1 uitvinding
Inleiding Knirps paraplu Fiber T2
Introductie van de eerste regenkleding
Introductie van de eerste Knirps parasols
Nieuw ontwerp van Knirps paraplu's uit de T.serie.
Knirps hangende parasol ontvangt een prijs