Zorgeloos winkelen voor kerstcadeaus! We verlenen een verlengd retourrecht tot 08.01.2024 voor alle bestellingen vanaf 20.11.2023!

Knirps Paraplu Lexicon

De wereld van Knirps-paraplu's is een boeiende wereld, maar is niet altijd gemakkelijk te begrijpen door het gebruik van vaktermen. Een klein paraplulexicon probeert licht in het duister van de terminologie te brengen.

Paraplu onderdelen
Paraplu Lexicon

A  van Automatisch

De comfortabele automatische functie met een met één hand te bedienen ontspanknop zorgt bij vele Knirps-modellen voor een aangename opening met slechts een druk op de knop.

B  van Bespanning

Met bespanning bedoelen we het scherm, de stof van de paraplu die de regen tegenhoudt. Het is meestal gemaakt van polyester, omdat dit materiaal geen vocht opneemt. Dit wil zeggen dat de stof niet doorhangt als het nat is. Katoen (voor paraplu's in landhuisstijl), polyamide (voor wandelstokparaplu's) of zijde (voor ongewone modellen) wordt ook gebruikt.

C   van China

Negentig procent van alle paraplu's in de Duitstalige wereld zijn Made in China. Achter de hoge kwaliteit van de Knirps-paraplu's gaan echter sinds de oprichting in de jaren 1920 hoogwaardige Duitse techniek en veelbelovende productinnovaties schuil. Veel ervan zijn beschermd door internationale octrooien. Dat is een uniek voordeel van de paraplu's met de rode punt.

D  van Duomatic

De praktische Duomatic-functie, waar veel Knirps-paraplu's over beschikken, maakt het automatisch openen en sluiten van de paraplu met slechts één druk op de knop mogelijk.

E   van Einbindedraht (binddraad)

Met deze speciale draad worden de spanners bevestigd aan de kroon (= centraal punt op de paraplu) en aan de schuifregelaar (door de schuifregelaar te verplaatsen wordt de paraplu geopend en gesloten).


F   van Feder (veer)

De automatische paraplu's hebben minstens één uiterst sterke veer, die de spanners uiteen duwt. In vele opvouwbare paraplu's zijn tien of meer veren opgenomen. Voor paraplu's met Duomatic-functie wordt een combinatie van in de stok geïntegreerde spiraalveren en tegenovergestelde veren in de baleinen gebruikt. In eerste instantie om de paraplu te openen en in tweede instantie om het scherm weer te sluiten.

G   van Gestell (frame)

Het frame omvat alle delen van de paraplu, behalve het scherm en het handvat. De 6-, 8- of 10-delige onderverdeling geeft informatie over het aantal spanners. Meestal worden 8-delige frames voor lange paraplu's en voor opvouwbare paraplu's gebruikt. Bij miniparaplu's worden vaak 6-delige frames gebruikt, zodat de paraplu compacter wordt. Bijzonder stabiele en hoogwaardige paraplu's zijn gemaakt van een 10-delig frame.

H   van Hans Haupt

In 1928 slaagde Hans Haupt uit Wroclaw erin een revolutie te ontketenen. Een blessure uit de Eerste Wereldoorlog maakt het voor de bergtaxateur moeilijk om tegelijkertijd een wandelstok en een (lange) paraplu te dragen. Uit nood ontwikkelt hij de telescopische, opvouwbare paraplu. Hij noemde hem "Knirps" omdat hij zo klein was. De zoektocht naar een fabrikant voor deze nieuwe paraplu was moeilijk, omdat velen het potentieel van deze kleine paraplu niet herkenden. Toen hij zijn partner in Bremshey & Co vond, werd al snel duidelijk dat een ongeëvenaard succesverhaal was begonnen.

van Impregnering

De stoffen die Knirps voor zijn paraplu's gebruikt, zijn aan de buitenkant bedekt met een waterafstotend middel en aan de binnenkant voorzien van een waterdichte coating. Een van de vele voordelen is het bijzonder snel drogen.

J  van Japan

Japan is het land waar de meeste paraplu's per inwoner worden gekocht en gebruikt. De Japanners gebruiken de paraplu niet alleen tegen regen maar ook als bescherming tegen de zon. Knirps voorziet de zomerdessins daarom van een speciale UV-coating.

K  van Knirps

Knirps was het eerste merk met telescopische, zeg maar inschuifbare, opvouwbare paraplu's en deed dat zeer succesvol. Al meer dan 90 jaar lang verkoopt Knirps dit type paraplu wereldwijd.

van Lange paraplu

De lange paraplu of wandelstokparaplu is het traditionele type paraplu. Hij verschilt van de zogenaamde opvouwbare paraplu's, omdat de stok niet kan worden ingekort.

M   van Mini-paraplu

Dit zijn bijzonder kleine opvouwbare paraplu's, waarvan de stokken meerdere keren telescopisch zijn en waarvan de spanners meerdere keren kunnen worden ingeklapt.

van Nieten (klinknagels)

De afzonderlijke delen van een spanner zijn verbonden met klinknagels, zodat ze beweegbaar zijn. Omdat ze veel druk absorberen, moeten ze extreem hard en duurzaam zijn en zeer nauwkeurig. Parapluprofessionals zoals Knirps gebruiken roestvrijstalen klinknagels.

van OEKO-TEX

Het milieukeurmerk bevestigt dat het materiaal van het scherm voldoet aan de OEKO-TEX STANDARD 100-norm. Een onafhankelijk Zwitsers testinstituut certificeert jaarlijks de kwaliteit.

van Partnerparaplu

De partnerparaplu's van Knirps bieden ruimte voor twee personen dankzij hun extra grote parapluscherm met een diameter van meer dan een meter. Ze zijn verkrijgbaar als sierlijke wandelstokparaplu's en ook als handzame, opvouwbare paraplu's.

Q  van Quality

Alle paraplu's van Knirps kenmerken zich door hun hoge kwaliteit op het gebied van design, technologie, materialen en vakmanschap. Dit wordt voortdurend gecontroleerd door interne en externe kwaliteitscontroles.

van Regenbescherming en regenkledij

Paraplu's hebben een lange geschiedenis. Ze werden al 5000 jaar geleden gebruikt, maar in die tijd als bescherming tegen de zon en als een teken van waardigheid voor hooggeplaatste persoonlijkheden. Pas aan het einde van de 17e eeuw werd de paraplu ook als bescherming tegen de regen gebruikt. Voor een klein assortiment geschikte regenkleding kunt u ook bij Knirps terecht.

van Steunparaplu

Een steunparaplu kan worden gebruikt als vervanging voor een wandelstok. Deze types van paraplu's zijn gemaakt van bijzonder sterke stokken en handvatten in de vorm van Fritzkrücke (het handvat wordt niet gebogen maar bijna loodrecht op de stok aangebracht, wat het steunen vergemakkelijkt).

T  van Trendkleuren

Twee keer per jaar lanceert Knirps een nieuwe collectie met de laatste trendkleuren en patronen. De paraplu met de rode punt is daardoor altijd up-to-date. Een blik op onze trendy paraplu's zal u overtuigen.

.

van UV-bescherming

Vele Knirps-modellen beschermen niet alleen betrouwbaar tegen de regen maar dankzij hun hoogwaardige UV-bescherming ook tegen sterk zonlicht. Deze speciale paraplu's zijn gemakkelijk te herkennen aan het UV-beschermingspictogram.

V  van Verkoopstraining

In 1957 richtte Knirps een eigen school voor parapluverkopers op. Tot op de dag van vandaag worden gespecialiseerde retailers en warenhuizen via trainingen geïnformeerd over de nieuwste Knirps-modellen en hun voordelen.

van Windbestendig en windtunnel

Vele paraplu's van Knirps zijn voorzien van het pictogram voor windbestendigheid. Het staat voor een zeer hoge flexibiliteit van de baleinen. Om schade aan de paraplu te voorkomen, vouwt het scherm in ongunstige windomstandigheden om zonder de baleinen te breken. De weerstand van de paraplu's wordt regelmatig getest en gecontroleerd in de windtunnel bij BMW.


X  van X1

De X1 is de kleinste paraplu van de Knirps-familie. Hij heeft een extra kleine opbergmaat en een speciale hoes. De Knirps X1 ontving de meeste onderscheidingen van alle Knirps-modellen. Denk bijvoorbeeld aan de IDSA Award (VS), de Good Design Award (Japan) en de Best Design Award (Nieuw-Zeeland).

Y  van Yen

In Japan, het land van de paraplu's, kunt u al een paraplu kopen vanaf 100 yen. Ongelofelijk, want dat is slechts 80 cent. Dit betreft de beroemde transparante plastic paraplu's: binīrukasa. Ze zijn verkrijgbaar in elke supermarkt en belemmeren het zicht niet, wat een echt voordeel is in grote Japanse steden. Het is echter de vraag hoelang de gebruiker daar plezier van zal hebben, want het is een extreem lage prijs.


Z  van Zo wordt het nog beter

Ziehier een tip van Knirps-professionals... Laat uw paraplu altijd goed drogen in geopende stand. Anders kunnen onaangename geuren en roest ontstaan. Met deze eenvoudige truc zult u vele jaren plezier hebben van uw Knirps.

Afbeeldingbon:
Knirps
shutterstock.com

-Auteur: Erce